top of page

Ziua mediului 2016

05.06.2016

        Având în vedere tema propusă în acest an pentru Ziua Mondială a Mediului - ''Toleranță zero pentru comerÈ›ul ilegal cu specii sălbatice'' È™i propunerea elevilor în cadrul proiectului Eco-Școala, în data de 3 iunie 2016 a fost prezentat în È™coală, pe ecranul din holul principal, un montaj realizat cu fotografii ale elevilor, având ca tematică „Natura – casa tuturor”. Au fost selectate imagini în care erau surprinse animale È™i păsări în ipostaze inedite precum È™i fotografii cu peisaje deosebite realizate de elevi.

     Începând cu luna mai 2015, Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” CopÈ™a Mică, a participat, alături de toate instituÈ›iile de învățământ din oraÈ™, la desfășurarea proiectului „Eu nu arunc pe jos!”, proiect orășenesc iniÈ›iat de Primăria oraÈ™ului. Proiectul s-a încheiat în data de 1 iunie 2016, ocazie cu care au fost premiaÈ›i elevii care s-au evidenÈ›iat ca voluntari în derularea acÈ›iunilor propuse în cadrul proiectului, care au vizat conÈ™tientizarea întregii comunități cu privire la importanÈ›a curățeniei È™i a menÈ›inerii acesteia, pentru mediu È™i viață, în general.

    La festivitatea de premiere a rezultatelor obÈ›inute de elevii È™colii în cadrul activităților extraÈ™colare È™i extracurriculare desfășurate pe parcursul anului È™colar 2015-2016, organizată în data de 1 iunie 2016, a fost premiată È™i clasa desemnată în acest an È™colar câÈ™tigătoare

a competiÈ›iei în funcÈ›ie de criteriile stabilite (participarea la acÈ›iunile de ecologizare È™i activitățile proiectului). Clasa desemnata câÈ™tigătoare în anul È™colar 2015-2016 este clasa a X-a A.

„Eu nu arunc pe jos!”

03.06.2016

„Eu nu arunc pe jos!”

23.05.2016

Plantări de flori

Activitățile desfășurate pentru amenajarea È™i întreÈ›inerea curÈ›ii È™colii în anul È™colar 2015-2016, au presupus organizarea următoarelor acÈ›iuni:

  • ÎntreÈ›inerea gazonului din parcuri: aceste lucrări au fost realizate de personalul angajat al È™colii È™i de elevi.

  • ÎntreÈ›inerea rondurilor de trandafiri.

  • Plantare de flori realizată în zonele special amenajate din parcurile È™colii, sub coordonarea prof. Berger Lucia È™i prof. Drăghiciu Delia de către elevii  claselor a IX-a A È™i a X-a A.

28.03.2016

Ziua Mondială a Apei

Pentru marcarea acestui eveniment au fost organizate în perioada 21-25 martie 2016 următoarele activități:

  • Activitate practică de determinarea a proprietăților apei – organizată de prof. Văduva Maria, în data de 21 martie 2016, la care au participat 16 elevi din clasele XI-XII, care au analizat probe de apă culese din diverse zone ale oraÈ™ului È™i din împrejurimi. Elevii au determinat principalele proprietăți fizice ale apei, duritatea apei, ph-ul diverselor probe de apă È™i au formulat concluzii cu privire la calitatea probelor de apă analizate.

  • Prezentări Power-Point „Apa È™i dezvoltarea durabilă” (tema Zilei Mondiale a Apei 2016), activitate organizată în data 22 martie 2016 de prof. Lung Angela la care s-au înscris cu prezentări 10 elevi ai È™colii din clasele IX-XII.

16.01.2016

Panoul Eco-Școala

       CoordonaÈ›i de d-na prof. Solomon Laura elevii È™colii au prezentat pe tot parcursul anului informaÈ›ii, noutăți referitoare la proiect È™i imagini din cadrul activităților desfășurate, astfel încât toÈ›i elevii È™colii să cunoască acÈ›iunile întreprinse în cadrul proiectului.

24.10.2015

Festivalul Toamnei

       Evenimentul a fost organizat la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" în data de 23 octombrie 2015, sub coordonarea d-nei prof. Rusu Fabiola, fiind gândit ca un omagiu adus naturii într-un moment în care aceasta, în mod spectaculos, îÈ™i schimbă straiele. Elevii au conceput È™i realizat o expoziÈ›ie cu produse din natură prin care au ilustrat cât mai sugestiv anotimpul toamna.

09.11.2015

Plantare de puieți

      În perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2015 elevii È™colii au participat la campania de împădurire cu puieÈ›i de salcâm a zonei Picnic, situată în vecinătatea cartierului de blocuri a oraÈ™ului CopÈ™a Mică. Activitatea a fost coordonată de reprezentanÈ›ii Primăriei oraÈ™ului È™i a avut scopul de a contribui, la fel ca È™i alte acÈ›iuni de extindere a zonelor verzi ale oraÈ™ului È™i împrejurimilor, la îmbunătățirea calității indicilor de mediu din zonă È™i la asigurarea unei vieÈ›i sănătoase pentru locuitorii oraÈ™ului, într-un mediu curat È™i plăcut.

  Activitățile s-au desfășurat cu participarea reprezentanÈ›ilor serviciului ecologizare din cadrul Primăriei oraÈ™ului.

Activități 2015-2016
bottom of page