top of page
Activități 2018-2019
04.05.2019

„Eu nu arunc pe jos!”

     În data de 4 mai 2019 a avut loc, la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” CopÈ™a Mică, lansarea oficială a proiectului „Eu nu arunc pe jos!”, proiect orășenesc iniÈ›iat de Primăria oraÈ™ului care se va derula în toate instituÈ›iile de învățământ din oraÈ™, în perioada 4 mai 2015 - 15 iunie 2016. Sub îndemnul „Împreună, pentru un oraÈ™ european, pentru un oraÈ™ curat, pentru o viață de calitate!”, proiectul îÈ™i propune conÈ™tientizarea întregii comunități cu privire la importanÈ›a curățeniei È™i a menÈ›inerii acesteia, pentru mediu È™i viață, în general.

    Cu această ocazie comisia stabilită la nivelul È™colii a evaluat activitatea ecologică a fiecărei clase în cadrul concursului „Cea mai Eco-Clasă” în funcÈ›ie de criteriile stabilite (aspectul clasei, colectarea selectivă a deÈ™eurilor, participarea la acÈ›iunile de ecologizare È™i activitățile proiectului). CâÈ™tigătoare în cadrul competiÈ›iei a fost desemnată clasa a XII-a A.

14.04.2015

Plantarea de flori în curtea È™colii

​

   În cadrul programului Școala Altfel, activitățile de ecologizare organizate în perioada 6-10 aprilie 2015, au vizat acÈ›iuni de curățenie în oraÈ™ dar È™i curățenia curÈ›ii È™colii È™i plantarea de flori în zonele special amenajate din parcurile È™colii. La activitățile organizate de prof. Berger Lucia È™i prof. Drăghiciu Delia au participat elevii claselor a IX-a A, B È™i C.

21.03.2015

Ziua Mondială a Apei

Pentru marcarea acestui eveniment au fost organizate în perioada 16-20 martie 2015 următoarele activități:

  • AcÈ›iune de ecologizare a pârâului Visa, organizată de prof. Berger Denis cu un grup de 20 elevi din clasele a X-a C È™i a XI-a C în data de 20 martie 2015

  • Concurs „Analiza calității apei” (determinarea proprietăților apei) – organizat de prof. Văduva Maria în data de 17 martie 2015 la care au participat 24 elevi din clasele a XI-XII care au analizat probe de apă culese din diverse zone ale oraÈ™ului È™i din împrejurimi. Concursul a fost câÈ™tigat de elevul Buzdug Cristian din clasa a XII-a A

  • Concurs de prezentări Power-Point  „Apa È™i dezvoltarea durabilă” (tema Zilei Mondiale a Apei 2015) organizat în data 18 martie 2015 de prof. Lal Otilia la care s-au înscris cu prezentări 12 elevi. Concursul a fost câÈ™tigat de eleva Popa Claudia din clasa a XII-a A.

20.02.2015

Concurs de eseuri

„Natura - viață, frumuÈ™ete È™i mister”

    Sub coordonarea d-nelor prof. Tudorancea Magda È™i PoÈ™ia LuminiÈ›a, a avut loc la începutul semestrului II, în data de 20 februarie 2015, concursul de eseuri „Natura – viață, frumuseÈ›e È™i mister” la care au participat elevi din toate clasele de liceu cu un număr de 19 lucrări. Au fost premiate lucrările „Apa – motiv al poeziei eminesciene”, eseu elaborat de eleva ChinchiÈ™an Larisa din clasa a  XII-a A È™i „Misterul pădurii în romanul românesc” lucrarea elevei RăduÈ› Ana-Maria din clasa a XII-a A.

21.03.2015

Ziua Internațională a Mării Negre

      Acest eveniment a fost marcat la Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" prin activitatea organizată joi, 13 noiembrie 2014, de d-na prof. Lucica CunÅ£an.

În cadrul acestei acÅ£iuni elevii au prezentat semnificaÅ£ia evenimentului, importanÅ£a protejării ÅŸi conservării mediului, au realizat ÅŸi expus machete, fotografii, desene ÅŸi prezentări prin care s-a evidenÅ£iat biodiversitatea ecosistemului Mării Negre: frumuseÅ£ea peisajului litoral, bogăţia ÅŸi diversitatea florei ÅŸi faunei.

13.11.2014

Plantarea de puieÈ›i în curtea È™colii

  În perioada 10-12 noiembrie 2014, elevii È™colii coordonaÈ›i de d-nul prof. Berger Denis au plantat în curtea È™colii 19 puieÈ›i de stejar oferiÈ›i de Primăria oraÈ™ului.

Activitatea s-a desfășurat cu participarea reprezentantului serviciului ecologizare din cadrul Primăriei orașului și un grup de 15 elevi din clasele a XII-a.

bottom of page